8 | 9 | 10 september 2017
Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

BOURBON AVENUE is de band rond de jonge en zeer talentvolle Rotterdamse zanger, componist en drummer Marlon Pichel.
Na het schrijven van een eerste aantal songs werd met behulp van bassist Brian Kruit en toetsenist Jeroen Dikkers in 2013 en 2014 een aantal legendarische studio-opnames gemaakt van ‘Let’s Go With The Seasons’. Deze samenwerking gaf al zeer snel blijk van een zeer rijk en puur geluid waarna de behoefte ontstond aan een volledige band. Na het toetreden van gitarist Jelle Roozenburg was Bourbon Avenue een feit.

Vanaf het allereerste begin van Bourbon Avenue heeft de band zich bewezen door een ongelooflijk groot aantal succesvolle live-optredens waaronder de voorprogramma’s van onder andere van Giovanca, optredens op Oerol en de medewerking als huisband van de Comedy Club in het Rotterdamse Islemunda. Bourbon Avenue vormt zowel live als op de plaat een mix van soul, Motown, funk, jazz en pop! De ‘plaat’, onder de veelzeggende titel ‘Livin’ & Lovin’’, bevat dan ook 11 catchy popsongs in de beste soul-traditie. Kenmerkend daarbij zijn de zeer sterke vocalen van Marlon Pichel en de ‘vintage’ sound van de band.
Vervolgens is het allemaal heel hard gegaan met de band. Live werd de band aangevuld met twee extra achtergrondzangeressen waardoor elk optreden een waar feestje is. Tevens kreeg de band een productiedeal met Rocktown Studios in Rotterdam aangeboden, alwaar de band deze zomer onder leiding van producer Ocki Klootwijk (o.a. Golden Earring, Herman Brood en Michael Prins) een volledig debuut album opnam.