Oes

Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.
Oes haalt inspiratie uit haar dagelijkse leven waarin ze met liefdesissues en carrièrestruggles heeft te maken. Muziek van zangeressen zoals Kehlani, Anne-Marie, Dua Lipa en Ella Eyre geeft haar kracht, maar tegelijk vraagt ze zich af waarom ze zo weinig van dit soort powervrouw-liedjes in het Nederlands hoort… Beïnvloed door deze wereldsterren schrijft Oes haar Nederlandstalige nummers op internationaal aanvoelende beats.
Op het podium weet deze bom aan energie je dag net ietsje meer glitter te geven. Het liefst performt ze met danseressen aan haar zijde, doet ze haar ogen dicht en waant ze zich in een jaren ’90 videoclip.
Tegenwoordig beklimt Oes het podium met de mede-Groningse DJ Nanno en werkt ze samen met verschillende producers. De samenwerkingen zijn ontstaan nadat de 9-koppige reggaeband van Oes uit elkaar viel eind 2016. In de vierjarige periode dat deze swingende formatie actief was, brachten ze liedjes uit zoals Liefdesliedjes, Plastic, Topwijf, en Ik Vind Je Liedje Leuk. Dit laatste nummer werd zelfs Smaakmaker bij SimoneFM en bezorgde Oes airplay bij Radio 1, Radio 2 en Radio NL. Daarnaast was Oes te horen bij onder andere FunX en 3FM en te zien bij Xite, Soundcheckers en de KidsTop20. Ze trad op in het voorprogramma van Wudstik en stond op het podium met de Jazz Politie in Martini Plaza. In het Vondelpark Openluchttheater te Amsterdam reageerde het publiek zeer enthousiast op de krullenbol en in haar thuisstad Groningen vermaakte ze duizenden mensen samen met het Noordpool Orkest aan de voet van de Martinitoren.
In december 2017 was Oes te zien tijdens de laatste Blind Audition van The Voice Of Holland seizoen 8. De coaches draaiden niet voor haar zelfgeschreven, Nederlandstalige versie van Despacito. Toch gebeurde er iets moois.. Nederland – inclusief RTL 4 en RTL XL – stak Oes massaal een hart onder de riem. Met een legio aan nieuwe fans knalt Oes het jaar uit.