SEXY SAXSOLO’S, HEERLIJKE HARPSTUKKEN EN EEN KNALLEND COLLECTIEF

Interview met Jannik Zijlstra (drummer E Causa Ignota)
door Godfried Nevels

Hoe zou je jullie muziek het beste kunnen omschrijven?

“Een mix van pop en jazz die is ontstaan door onze elf bandleden met allemaal enthousiasme voor een verschillende muziekstijl. We hebben ook enkele groovy eigen nummers van onze toetsenist Rense Koops. Pop met een jazzy randje is denken we de beste omschrijving.”

 

Door welke bekende bands/artiesten zijn jullie geïnspireerd?

“Jamie Cullum, Paolo Nutini, Stevie Wonder, Typhoon, Beyoncé,  Ed Sheeran, The Black Keys, Ray Charles, Duke Ellington, Amy Winehouse en Coldplay zijn voorbeelden van namen die ons hebben geïnspireerd en waardoor we zijn wie we nu zijn. We hebben allemaal andere favoriete artiesten en daarom spelen we ook zo’n divers repertoire.”

 

Welke cover én welk eigen nummer is voor jullie het meest bijzonder? En waarom?

Don’t van Ed Sheeran is een nummer dat voor ons bijzonder is omdat het goed bij onze band past. Er zit opbouw en dynamiek in en we genieten met het publiek van dit nummer. Blue Line to Everlastin’ Jazz is ons eigen nummer dat voor ons het meest bijzonder is: iedereen komt aan bod en kan laten zien wat ‘ie kan. Het gaat over ambitie en past daarom bij ons, we zijn namelijk allemaal studenten die geneeskunde versneld hebben gedaan (uitslovers dus).”

 

Wat was tot nu toe jullie muzikale hoogtepunt?

“Dat was het optreden op de KEI-week vorig jaar. Een knallend optreden met publiek dat lekker losging.”

 

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?

“Muzikale dokters worden.”

 

Op zaterdag 9 september spelen jullie op ReitdiepPOP 2017. Hebben jullie wel eens eerder aan het water opgetreden?

“We spelen wel IJswater van Typhoon, maar aan het water optreden hebben we nooit eerder gedaan.”

 

Wat kunnen de bezoekers van ReitdiepPOP 2017 van jullie optreden verwachten?

“Sinds het ontstaan hebben we elkaar naast onze studie geneeskunde altijd kunnen vinden in de muziek. We zijn ontzettend enthousiast over het succes van de afgelopen twee jaar. Op ReitdiepPOP zal al dit enthousiasme er in één keer uit knallen. Het wordt een afwisselend optreden met sexy saxsolo’s, heerlijke harpstukken en een knallend collectief. Tot dan!”